2008. február 24., vasárnap

Az eQ ajánlás

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSz) és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) közös ajánlást dolgozott ki „EQ – Ajánlás Kiváló Internet Áruház megvalósításához” címmel, amely a vásárlói bizalom megerősítéséhez vezető legfontosabb elveket rögzíti. Az eQ ajánlás megtekinthető itt.

Az egyetlen probléma ezzel csupán annyi, hogy az ajánlás elfogadása nem jelent minősítést. Az ötletgazdák ugyanis nem ellenőrzik az ajánlás helyes betartását. Az ajánlást 2005-ben dolgozták ki, és tartalmazza a legfontosabb irányelveket, melyek betartása minden induló, vagy már működő hazai webáruháznak csak jót tehet. Ha kitöltjük a támogatásunkat igazoló dokumentumot, cégünket felveszik az eQ szimpatizánsok listájára, illetve kiérdemeljük a jogot, hogy oldalunkon megjelenítsük, az e-bizalom lógóját.

Az eQ az alábbi öt kategóriában tesz ajánlást: Tájékoztatás, Vásárlókezelés, Biztonság, Logisztika, illetve a Jogszabályi kötelezettségek.

Véleményem szerint, egyszerű, mindenki számára megvalósítható ajánlások ezek, melyek csak jó irányba befolyásolhatják a hazánkban még serdülőkorban sem lévő internetes vásárlás kultúráját.

Nincsenek megjegyzések: